Svjetsko prvenstvo za rukometaše

Francuska osvojila šesto svjetsko zlato!

Edmir Škorić

Francuska rukometna reprezentacija osvojila je Svjetsko prvenstvo.

Francuzi su pred svojim navijačima stigli do zlatne medalje, pošto su u finalu poprilično lagano došli do pobjede nad Norveškom, koja je u velikoj drami dvije noći ranije eliminisala Hrvatsku.

Na početku meča krenulo se žestoko, pa su za tri minute postignuta četiri gola. Norvežani su bez respekta ušli u meč, pa su poveli 6:4 nakon devet minuta igre.

Tangen je u 21. minuti pogodio za tri gola prednosti Norveške, a onda su Francuzi zaigrali puno bolje, pa su serijom 4:1 došli do 18:17 vodstva na poluvremenu.

Francuska 2:0 serijom otvara drugo poluvrijeme, ubrzo je bilo i pet golova razlike. Norveška je pokušavala na sve načine da se ponovo vrati u meč, no prednost superiornih Francuza je bivala samo veća kako se bližio kraj.

Po pet golova za Francusku su danas postigli Valentin Porte, Michael Guigou i Kentin Mahe, a najbolji je bio Nikola Karabatić sa šest golova, dok je Vincent Gerard upisao 10 odbrana. Kent Tonnesen je zabio pet golova u sastavu Norveške.

Ovo je za Francusku šesto svjetsko zlato, dok je Norveška igrala prvo finale na nekom velikom takmičenju. 

Francuska - Norveška 33:26 (18:17, 15:9)

Francuska: Gerard 10 odbrana, Omeyer 2 odbrane, Remili 4, Nyokas, Narcisse 2, Karabatić 6, Mahe 5, N'Guessan, Accambray, Abalo 1, Sorhaindo 3, Guigou 5, Fabregas 2, Dipanda, Porte 5, Mem.

Norveška: Christensen 4 odbrane, Bergerud 13 odbrana, Sagosen 1, Hykkerud, Myrhol 4, Overby, Tonnesen 5, Jondal 2, Bjornsen 4, Lindboe, Gullerud 1, Rod, O'Sullivan 1, Tangen 3, Johannessen 1, Hansen 4. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti