Bavi se politikom

Zanimljiv životni put El Hadjija Dioufa

Midhat Šljivak

Kontroverzni senegalski fudbaler El Hadji Diouf završio je profesionalnu karijeru 2015. godine.

Nekadašnji član Liverpoola, te mnogobrojnih engleskih i francuskih klubova, odlučio se na zanimljivu karijeru nakon fudbala. Okrenuo se politici i on će u naredne dvije godine biti član senegalskog parlamenta.

"Naredne dvije godine ću biti u parlamentu. Mislim da mogu mnogo toga promijeniti, posebno u sportu. Politika me interesuje i izabrao sam ovaj posao pored trenerske karijere. Međutim, uvijek sam spreman savjetima pomoći u fudbalu, ali politika je sada moj izbor", rekao je Diouf.

Ovaj fudbaler je u centar pažnje došao 2002. godine kada je briljirao na Svjetskom prvenstvu u dresu reprezentacije Senegala.

Odmah nakon Mundijala prešao je iz francuskog Lensa u Liverpool, a potom je igrao još za Bolton, Sunderland, Blackburn, Rangers, a karijeru je  završio u malezijskom klubu Sabah.

Dva puta je izabran za najboljeg afričkog fudbalera, a za nacionalni tim je odigrao 69 utakmica i postigao je 21 pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti