Mini Cooper mu je dovoljan

Kante otkrio šta vozi, još više ga zavoljeli

Edmir Škorić

N'Golo Kante je jedan od onih igrača koji govore na terenu, a ne izvan njega.

Kante je iz Leicestera došao u Chelsea i postao je nezamjenjiv u timu Antonija Contea. Francuz je prava radilica, trkač, osvaja lopte i kreira napade. Zahvalan je igrač kojeg svaki trener želi imati u momčadi.

Igrači koji dođu na razinu na kojoj je Kante uglavnom odmah potrče za slavom, kupuju najskuplja vozila i žive u najluksuznijim kućama. Kante je za Sunday Times otkrio da nije taj tip.

"Nikada nisam bio neko ko voli automobile. Moj Mini Cooper mi je odličan. Učio sam u njemu da se vozim lijevom stranom, a dobio sam ga u Leicesteru i još uvijek ga vozim", rekao je Kante, koji je otkrio kako je počeo da igra nogomet.

"Kada sam počeo da idem u školu, plivao sam, igrao ragbi, nogomet, košarku i bavio sam se atletikom. Rekli su mi da imam sportski duh i da bih trebao da izaberem neki sport, a ja sam se odlučio za nogomet".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.