Savladan kazahstanski tim

Mladost u Turskoj bolja od Kairat Almatyja

Fudbaleri Mladosti u kontrolnom meču u Turskoj savladali su Kairat Almaty rezultatom 2:1. 

Iako ovaj kazahstanski klub u odnosu na bh. premijerligaše ima ogroman budžet, izabranici Husrefa Musemića su napravili podvig i ostavili pobjedu.

Mladost je do vodstva došla u 25. minuti susreta nakon jedanaesterca kojeg je realizirao Brkić, a prednost od 1:0 na semaforu je stajala sve do samog finiša. Kazahstanci su izjednačili također s bijele tačke, da bi u 89. minuti Šišić pogodio za pobjedu.

Stručni štab Mladosti je u ovom meču koristio usluge svih igrača koji su otputovali u Antaliju, izuzev golmana Abdulahovića i mladog Mušije koji je lakše povrijeđen. 

Za Mladost su od prve minute nastupili: Lalić, Hrelja, Galić, Isaković, Laštro, Sušić, Brkić, Šećerović, Ramović, Kuzmanović i Husić. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.