Trener Mladosti za SportSport.ba

Musemić: Najgore je što se nakon ovoga vraćamo u realnost

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja prije dva dana doputovali su Antaliju na pripreme za proljetni dio sezone Premijer lige BiH.

Mladost će u Antaliji boraviti 12 dana, te će odigrati i četiri pripremne utakmice. Izabranici Husrefa Musemića odradili su u Antaliji već tri treninga, a danas igraju svoju prvu prijateljsku utakmicu. Šef stručnog štaba ove ekipe, Husref Musemić, za SportSport.ba izjavio je da nije nezadovoljan tokom priprema njegove ekipe.

"Mi smo već dva dana tu, danas igramo prijateljsku utakmicu, nije loše. Svi mi dođemo ovdje i treniramo 12 ili 14 dana u dobrim uslovima i onda se vraćamo u našu realnost, te se postavlja pitanje koliko je to opravdano. Ali, eto većina nas je tu radimo imamo dobre uslove i smještaj i za ovih 12 dana ćemo odigrati četiri utakmice", rekao je Musemić, te dodao:

"Pa ja sam poznat po tome da sam rijetko kad zadovoljan, ali nije loše nisam nezadovoljan. Vidjet ćemo kada počnemo igrati utakmice gdje su protivnici jači nego u prve dvije utakmice i dobit ćemo jasnu sliku gdje smo i u kakvom smo stanju".

O očekivanjima u drugom dijelu sezone Premijer lige BiH trener Mladosti kaže:

"Mladost teško može da dođe u Ligu za prvaka, ali i teško može ispasti. Međutim, teoretski je moguće i jedno i drugo. Mi polažemo neku nadu i ambicije imamo u Kupu BiH, možda budemo imali sreće u četvrtfinalu, a onda se u polufinalu možemo nositi sa svakim".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenera Mladosti pitali smo ko bi prema njegovom mišljenju mogao doći do titule prvaka Bosne i Hercegovine, a ko je najbliži da naredne godine igra u nižem rangu bh. fudbala.

"Realno da su Zrinjski i Sarajevo najbliže, možda se Željo može priključiti, ali čisto sumnjam obzirom da Sarajevo ima najbolji raspored posljednja četiri kola i onda ćemo vidjeti u Ligi za prvaka šta će tu biti i koliko će to donijeti poboljšanje u našem fudbalu. Objektivno Zrinjski i Sarajevo su u borbi, donekle možda Željo ako uspije dobiti prvi meč u Krupi i to je to. Što se tiče ispadanja, Čelik i Olimpik su u teškoj situaciji, teorija govori sve oni mogu i ostati. Obje ekipe dovode dosta novih igrača, koliko će to biti pojačanja vidjet ćemo. Sigurno da su u jako, jako teškoj situaciji, ali imaju svoje planove i ambicije i to im niko ne može uskratiti", zaključio je Musemić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi