Finale Kupa Sistema A

Bosna savladala Slobodu i plasirala se na završnicu Kupa BiH

Košarkaši Bosne Royal Jelly su večeras u Skenderiji u finalu Kupa Sistema A savladali Slobodu rezultatom 89:69 i tako se plasirali na završnicu Kupa BiH.

Domaći su od početka nametnuli svoj tempo i prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 28:20, da bi na odmor otišli s prednoćču od 11 poena razlike (50:39).

I u nastavku utakmie je viđena dominacija domaćeg tima, koji je postepeno povećavao svoju prednost i na kraju upisao siguran trijumf.

Najefikasniji igrač utakmice bio je iskusni Goran Ikonić sa 22 poena, dok je Maksim Sturanović postigao tri poena manje. U ekipi Slobode najviše se istakao Devonte Brown sa 20 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti