Kapiten KK Promo Donji Vakuf

Vinčević: Želimo pokazati ko je gazda u kantonu

Samir Mlaćo

Nakon što su u prošlom kolu savladali KK Iskra, košarkaši Proma iz Donjeg Vakuf u subotu će u svom gradu ugostiti KK Travnik.

Promo je favorit u ovo duelu, ali to će morati opravdati i na parketu.

"Kao i svaku domaću utakmicu i ovu idemo na pobjedu. Imamo našeg šestog igrača, to je naša publika koja je tu uz nas svaku utakmicu i ovu priliku ću iskoristiti da ih  pozovem i da zajedno slavimo. Svaka utakmica poput ove je teška, ali radimo punom parom. Zdravstveni bilten je povoljan i iskreno se nadam da ćemo taj pobjednički niz nastaviti", kazao je za SportSport.ba kapiten KK Promo Feriz Vinčević.

Donjovakufljani su u Bugojnu pokazali da su u prelaznom roku napravili pravi potez, te je sigurno da su mnogo kvalitetniji u drugom dijelu sezone.

"Komšijski derbi sa Iskrom je uvijek jedna od najbitnih utakmica sezone i ovaj put smo slavili u Bugojnu. Idemo po pobjedu i protiv Travnika, te da pokažemo ko je gazda u kantonu. Što se tiče pojačanja, to su sjajni momci i odlični igrači. Nastojali smo da ih fino prihvatimo, a mi smo jedna velika porodica", dodao je Vinčević. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.