Foto: EPA

Ništa od odlaska u redove velikog rivala

Real spriječio izdaju: Isco ne može u Barcelonu!

Midhat Šljivak

Španski veznjak Isco neće moći da potpiše ugovor s Barcelonom.

Igrač Real Madrida glavna je tema u Španiji prethodnih dana, jer je navodno trebao dres Kraljeva zamijeniti Barceloninim.

Ovaj 25-godišnji fudbaler dobija jako malu minutažu. Ne pada mu na kraj pameti da i dalje grije klupu kod Zinedinea Zidanea, te se odlučio na odlazak.

Barcelona je bila prva opcija, ali je Real na zanimljiv način spriječio veliku izdaju i prelazak u redove najvećeg rivala.

Mundo Deportivo tvrdi kako Isco u svom ugovoru ima anti-Barca klauzulu, koja mu ne dozvoljava da obuče dres katalonskog velikana.

Kraljevi s većinom fudbalera potpisuju ovakve ugovore. Veliki broj njih je s ovom klauzulom i to im zabranjuje da obuku dres tima s Nou Campa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Isco bi i bez Barce mogao napraviti veliki transfer. Za njegove usluge je zainteresovan Manchester City i odlazak u Premiership je za sada mnogo izglednija opcija.

Ove sezone Isco je uglavnom šansu za igru dobijao s klupe. Odigrao je 17 utakmica u Primeri, a postigao je pet golova uz pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.