United mora na daleki put u Rusiju

Ostvarile se Mourinhove najgore slutnje

E. Čaušević

U Nyonu danas je održan žrijeb parova osmine finala Evropske lige koji nam je donio nekoliko zaista zanimljivih duela.

Derbi osmine finala bit će duel između Lyona i Rome, dok će se s posebnom pažnjom pratiti i okršanj njemačkih ekipea Schalkea i Borussije Monchengladbach. Jedan od favorita za osvajanje titule, Manchester United, u osmini finala igra protiv ruskog Rostova.

Mourinho je nakon pobjede u St. Etienneu izjavio da bi više volio za protivnike dobiti Romu i Lyon, nego Krasnodar i Rostov. Ipak, loše slutnje portugalsog stručnjaka su se ostvarile jer će Crveni đavoli u ovoj fazi takmičenja igrati protiv Rostova.

Trener Uniteda želio je izbjeći ova dva kluba jer ne želi da njegov tim ide na daleka putovanja u Rusiju. Naime, United gostuje Rostovu 9. marta, dok će samo tri dana kasnije igrati četvrtfinale FA kupa protiv Chelseaja.

Mourinho je bio svjestan da će daleki put u Rusiju dodatno umoriti njegove fudbalere pred veliki derbi protiv Chelseaja. Ipak, sreća za Portugalca pa ima dosta kvalitetnih igrača koje može kombinovati za obje utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.