Vidović junak Jajčana

Velika pobjeda Metalleghea!

Midhat Šljivak

Metalleghe je danas u Banjoj Luci stigao do velike pobjede u borbi za opstanak. Tim iz Jajca je nakon velike borbe savladao Široki s minimalnih 1:0

Prvo poluvrijeme utakmice u Banjoj Luci nije ponudilo lijep fudbal, ali smo ipak vidjeli jedan gol i to u mreži gostiju.

Široki je dobro ušao u meč. Bili su bolji na otvaranju meča, imali su šansu preko Ivana Krstanovića, ali je golman Fejzić sigurno odbranio.

Hladan tuš za tim s Pecare desio se u 27. minuti. Sjajnu asistenciju Smajića u gol pretvara Antonio Vidović za prednost Metalleghea od 1:0.

Pokušao je Široki da dođe do poravnanja do kraja prvog dijela. Ipak, do gola nisu mogli i na odmor se otišlo vodstvom Metalleghea od 1:0.

Nastavak donosi bolju igru Širokog. Imao je tim s Pecare nekoliko zaista dobrih šansi pred golom Fejzića, ali je golman ekipe iz Jajca bio zaista sjajan.

Uspio je Metalleghe do kraja da se odbrani i da stigne do velika tri boda, koja im daju velike šanse za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Premijer liga, 19. kolo:

Metalleghe - Široki 1:0 (Vidović 27')

Metalleghe: Fejzić, Benović, Durak, Smajić, Zeba, Deak, Vidović, Beganović, Rašić, Sarić, Jozić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Soldo, Pandža, Ćorić, Zlomislić, Čabraja, Ivanković, Menalo, Sesar, Bralić, Krstanović, Marković.

Vidi video!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.