Prijateljski meč

Borac u uzbudljivoj završnici savladao Zvijezdu u Banjaluci

D. Vejo

Fudbaleri banjalučkog Borca danas su u četvrtoj kontrolnoj utakmici bili bolji od ekipe Zvijezde iz Gradačca rezultatom 3:2 (1:2).

Borac je istrčao u sastavu Trkulja, Erić, Ojdanić, Raspudić, Dujaković, Radulović, Danilović, Radoja, Delić, Đurđević i Kunić.

Sastav Zvijezde činili su Kolak, Brčkalić, Devedžić, Petrić, Cvijanović, Doljančić, Hevešević, Glišić, Mujagić, Huseinbašić i Konjhodžić.

Banjalučani su od prvog sudijskog zvižduka krenuli silovito. Na prvi pogodak čekalo se svega četiri minute, kada se nakon centaršuta Delića iz kornera u šesnaestercu protivnika najbolje snalazi štoper crveno-plavih Boris Raspudić koji glavom šalje loptu u mrežu za vodstvo od 1:0.

Nakon toga, Borac je nastavio sa napadima. Lijevi bek domaće ekipe Borisav Erić u 26. minuti susreta zatresao je prečku gostiju, a nedugo zatim Kunić izlazi jedan na jedan sa golmanom Zvijezde, ali njegov šut ide pored gola protivnika.

Gosti iz Gradačca trznuli su se pred kraj prvog poluvremena, pa tako u 33. minuti utakmice za 1:1 pogađa Huseinbašić. Ipak, tu nije bio kraj. Napadi gostiju urodili su plodom ponovo u 44. minuti, kada muk na tribinama u Banjaluci pravi Cvijanović, Zvijezda vodi 1:2, poslije čega se odlazi na predah.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorio Velikan iz Platonove. Redali su priliku za prilikom, promašivali su Danilović i Kunić, a zatim je u 70. minuti u igru ušao centarfor Guzina, što će se na kraju ispostaviti kao pravi potez Vuleta Trivunovića.

Prvo je za 2:2 pogodio u 84. minuti, da bi svega minut kasnije postavio konačan rezultat 3:2.

Generalnu provjeru, Borac će imati narednog vikenda kada gostuje Kozari u Gradišci, dok je za Zvijezdu ovo bio posljednji pripremni meč s obzirom da im prvenstvo počinje za sedam dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.