Sigurna pobjeda Bavaraca

Lewandowski odveo Bayern u polufinale DFB Pokala

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna plasirali su se večeras u polufinale DFB Pokala nakon ubjedljive pobjede protiv Schalkea.

Bavarci su večeras na domaćem terenu sa 3:0 savladali Schalke i plasirali se u polufinale ovog takmičenja. Domaći su do vodstva sitgli već u trećoj minuti kada je na asistenciju Riberyja mrežu Schalkea zatresao Lewandowski.

U 16. minuti domaći su postigli drugi gol. Lewandowski je ovaj put bio asistent, a na 2:0 povisio je Thiago Alcantara. Desetak minuta kasnije sve je bilo riješeno jer je svojim drugim golom Robert Lewandowski postavio konačnih 3:0.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je 60 minuta u porazu Schalkea. Prolaz u polufinale DFB Pokala ostvarila je i Borussija Monchengladbach.

Gladbach je kao gost savladao HSV sa 2:1. Interesantno je da su gosti oba gola postigli sa bijele tačke preko Stindla i Raffaela, dok je jedini gol za HSV postigao Wood u samom finišu utakmice.

DFB Pokal, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern - Schalke 3:0

HSV - B. Monchengladbach 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.