Niklas Sule tvrdi

"U Bayernu ću imati dobru minutažu, dali su mi to obećanje"

Bayern je već angažovao dva pojačanja za sezonu 2017/2018.

Dres bavarskog kluba će od naredne sezone nositi Sebastian Rudy i Niklas Sule, dva ponajbolja fudbalera Hoffenheima koja su dogovorila transfere u najjači njemački klub.

Iako ovom dvojcu mnogi predviđaju stalno mjesto na klupi za rezervne igrače, Sule tvrdi da sigurno ne bi pristao na prelazak u Bayern da mu ovi nisu obećali da će igrati.

"Razgovarao sam s mnogim ljudima koji su mi bitni u životu prije nego što sam donio odluku da pređem u Bayern. Svi su mi rekli da ne trebam propustiti priliku koja mi se ukazala, pa sam se odlučio na ovaj korak", rekao je na početku Sule, nakon čega je nastavio:

"Imao sam zahtjeve prema minutaži i rekli su mi da me ne bi dovodili da nisam dio njihovih ozbiljnih planova. Bili su korektni i obećali su mi da ću imati dobru minutažu. Imam 21 godinu i ne bih došao u Bayern da sjedim na klupi. Ambicije su mi visoke i mislim da ovim potezom nisam ugrozio karijeru".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Niklas Sule (21) igra na poziciji stopera i u ovoj sezoni je odigrao 21 utakmicu u Bundesligi i postigao je jedan gol.

Bayern je za njega platio obeštećenje od 20 miliona eura, a očekuje se da se Sule Bavarcima priključi 1. jula 2017. godine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.