Kraljevi se moraju uozbiljiti

Velike promjene u timu Reala za vikend

Edmir Škorić

Real Madrid je spašavao na Santiago Bernabeu bod protiv Las Palmasa u prošlom kolu i to je zabrinjavajuće za trenera Zinedinea Zidanea.

Real je imao sjajnu prednost nad Barcom i činilo se da će nakon šest godina biti prvak Španije, no uslijedila je kriza, a vrhunac su posljednje dvije utakmice.

Kraljevi su protiv Villarreala gubili 2:0, pa su jedva uspjeli da pobijede 3:2, da bi u zadnjem meču protiv Las Palmasa od 1:3 došli do 3:3 zahvaljujući pogocima Cristiana Ronalda u završnici meča. Uz to, sjetimo se da je malo ranije izgubio od Valencije na Mestalli.

Real više nije lider, iako ima utakmicu manje i dočekuje u aprilu Barcu, borba za titulu je tek počela.

Bit će promjena u timu za vikend na gostovanju kod 'malog' Eibara. U tim se vraćaju Pepe, Casemiro, Modrić, Benzema i Vasquez, a nakon ovog dueal Real očekuje revanš protiv Napolija u osmini finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U posljednje vrijeme puno se piše o lošem odnosu u svlačionici Reala, Zidane ima pune ruke posla i morat će krenuti s promjenama da ne bude kasno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.