Players Champioship

Hamilton bolji od Binghama, O'Sullivan kao iz najboljih dana

Adnan Beganović

Velški Llandudno domaćin je rangirajućeg snooker turnira Players Championshipa u kojem učestvuje 16 najboljih igrača u proteklih godinu dana, a nagradni fond turnira je 350.000 funti.

Titulu brani Mark Allen koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Rickyja Waldena rezultatom 10:6 po frameovima, a danas su odigrana i prva dva meča na turniru.

Plasman među osam najboljih osigurali su Ronnie O'Sullivan, te Anthony Hamilton koji je nedavno osvojio German Masters, inače prvi rangirajući turnir u svojoj karijeri.

Hamilton je u osmini finala razbio 4. nositelja, Stuarta Binghama, rezultatom 5:1 po frameovima, a u prvom frameu je napravio break od 131 poena što je dosad najveći break na turniru.

Sjajnu partiju večeras je pružio O'Sullivan. Legendarni Ronnie igrao je kao u najboljim danima, tako da njegov dobar prijatelj Liang Wenbo nije imao nikakvih šansi za pobjedu. Ronnie je slavio rezultatom 5:1 uz dva trocifrena breaka (118, 101).

U četvrtfinalu će O'Sullivan igrati protiv boljeg iz duela Judd Trump - Mark King, dok će se Hamilton u narednoj rudni sastati sa pobjednikom meča Ding Junhui - John Higgins.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.