Iznenađujući poraz Selbyja, O'Sullivan siguran

Ladbrokers World Grand Prix

Iznenađujući poraz Selbyja, O'Sullivan siguran

A. Beganović

Početkom sedmice u Prestonu je počeo rangirajući snooker turnir Ladbrokers World Grand Prix koji se igra za nagradni fond od 375.000 funti s tim da pobjedniku pripada 100.000.

Kompletirano je 1. kolo turnira, a završena su i dva meča 2. kola pa su poznata i dva učesnika četvrtfinala. Radi se o Shaunu Murphyju koji brani titulu, te Allisteru Carteru.

Murphy je u 1. kolu savladao Michaela Holta rezultatom 4:1, da bi u osmini finala u sjajnom meču savladao Ding Junhuija (4:3), dok je Carter na otvaranju turnira bio bolji od Zhou Yuelonga (4:3), a u osmini finala je istim rezultatom savladao Marka Kinga.

Već u 1. kolu viđeno je i nekoliko iznenađenja, a za najprijatnije se pobrinuo Martin Gould koji je bio bolji od trenutno najboljeg igrača Marka Selbya (4:3). Osim Selbyja turnir u 1. kolu je okončan i za Johna Higginsa kojeg je nadigrao Michael White (4:3).

Četvrti nositelj Judd Trump u 1. kolu je savladao Toma Forda (4:3) uz break od 145 poena što je do sada i najveći break na turniru. Po mnogima najbolji igrač svih vremena, Ronnie O'Sulivan plasirao se u osminu finala savladavši Yan Bingtaoa (4:2), a tamo će snage odmjeriti sa Neilom Robertsonom koji je u 1. kolu bio bolji od Rickya Waldena (4:2).

Plasman u osminu finala osigurali su i Ryan Day, Anthony McGill, Marco Fu, Barry Hawkins, Mark Allen, Liang Wenbo i Joe Perry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi