FOTO: EPA

Zanimljiva izjava trenera Borussije

Tuchel: Mislio sam da ćemo biti vijest dana, ali Barca...

  Fudbaleri Borussije iz Dortmunda uvjerljivom pobjedom nad Benficom (4:0) otišli su u četvrtfinale Lige prvaka. 

Nakon poraza u prvoj utakmici Borussija je na svom terenu pokazala "ko je gazda", ali njihov preokret je doslovno ostao neprimijećen u javnosti. O tom meču gotovo da niko i ne govori, pa se tako i trener Thomas Tuchel osvrnuo na dešavanja sa Nou Campa. 

"Kada smo došli u svlačionicu bili smo presretni zbog pobjede od 4:0. Mislili smo da je u tom trenutku Barcelona imala 4:1 a ustvari su vodili sa 5:1 na dva minuta do kraja. Svi smo stajali tu kao da i nama nešto zavisi u svom tom proslavljanju", izjavio je Tuchel i potom nastavio:

"Pratili smo posljednjih par minuta na TV-u. Svi su vjerovali da će Barcelona postići još jedan gol i to se dogodilo, bilo je ludo. Prije toga mislili smo da ćemo mi biti vijest dana, ali u poređenju s tim smo bili dosadni. Ako je iko mogao da uradi to, to je bila Barcelona i čestitam im", dodao je Tuchel. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.