Dobio kaznu

Cousins kažnjen jer ne može da šuti

Edmir Škorić

Nova zvijezda New Orleans Pelicansa DeMarcus Cousins kažnjen je od strane vodstva NBA lige.

Cousins je sredinom februara trejdovan u New Orleans, pa je nakon šest godina napustio Sacramento Kingse. On se pridružio Anthonyju Davisu, pa Pelicansi sada imaju strašan duo pod košem.

Američki centar je u nedjelju i ponedjeljak u mečevima protiv Los Angeles Lakersa i Utah Jazza zbog 'neprimjerenog jezika usmjerenog navijačima' kažnjen sa 50.000 dolara.

Cousins je tip igrača koji voli da prigovori, a ovaj put se zamjerio navijačima s tribina i bilo je jasno da će uslijediti novčana kazna. 

Ove sezone Cousins je na prosjeku od 28 poena uz 11 skokova i trebao bi u budućnosti da se pokaže kao veliko pojačanje tima iz New Orleansa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.