Pelicansima ne pomaže ni Cousins

NBA liga

Pelicansima ne pomaže ni Cousins

Midhat Šljivak

DeMarcus Cousins debitovao je sinoć za New Orleans Pelicanse nakon trejda iz Sacramento Kingsa.

Ipak, njegov dolazak među Pelicanse za sada nije mnogo promijenio situaciju u Zapadnoj konferenciji. Tim iz New Orleansa je pregažen na svom parketu od Houston Rocketsa rezultatom 129:99.

Smoothie King Centar je jedva čekao da vidi Cousinsa u paru s Anthonyjem Davisom. Ipak, prva utakmica je bila za zaborav, iako su centri Pelicansa dominirali. Davis je meč završio sa 29 poena i devet skokova, dok je Cousins na debiju upisao double-double učinak od 27 poena i 14 skokova.

Međutim, protiv raspucanih Rocketsa se nije moglo. Gosti su šutem za tri naprosto razbili Pelicanse (pogodili 20 trojki), a tim iz Texasa je predvodio novopridošli Louis Williams, koji je s klupe ubacio 27 poena.

Život u Sacramentu bez Cousinsa je počeo dobro. Kingsi su pobijedili Denver Nuggetse 116:100. a briljirao je 23-godišnji centar Willie Cauley-Stein, koji je Jokiću i ekipi ubaci 29 poena uz 10 skokova. Dobro su se pokazali i novi igrači koji su stigli iz New Orleansa. Buddy Hield je ubacio 16 poena, a Tyreke Evans 15.

Garry Harris je kod Nuggetsa ubacio 23, a razočarao je Nikola Jokić sa samo četiri poena.

Derbi noći odigran je u Oaklandu gdje su Golden State Warriorsi pobijedili Los Angeles Clipperse sa 123:113.

Do finiša treće dionice Clippersi su bili u igri. Međutim, tada je uslijedila velika serija Warriorsa koji su na kraju stigli do pobjede.

Steph Curry je viceprvake vodio do trijumfa sa 35 poena, dok su Austin Rivers i Jamal Crawford na drugoj strani ubacili po 19.

Aktuelni prvaci Cleveland Cavaliersi pobijedili su New York Knickse 119:104.

Irving je s 23 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, dok je na drugoj strani Courtney Lee ubacio 25.

U još jednom meču odigranom sinoć Detroit je nakon produžetaka pobijedio Charlotte 114:108.

NBA liga:

Orlando - Portland 103:112

Detroit - Charlotte 114:108pp

Cleveland - New York 119:104

New Orleans - Houston 99:129

Golden State - LA Clippers 123:113

Sacramento - Denver 116:100

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi