Euroliga

Zvezda se poklonila Kralju, Bamberg i Olympiacos sigurni

D. Vejo

Večeras je u okviru 25. kola Eurolige odigrano tri susreta.

Košarkaši Crvene zvezde nisu mogli ništa da urade u prestonici Španije, na gostovanju prvoplasiranoj ekipi u takmičenju, Real Madridu. Domaćin je ostvario uvjerljivu pobjedu rezultatom 98:68, po četvrtinama je bilo 38:24, 25:20, 17:13 i 18:11.

Gosti iz Beograda koji su u ovom susretu bili oslabljeni neigranjem pleja Stefana Jovića, poklonili su se raspucanom Kralju. 

U pobjedi domaćina istakla su se trojica košarkaša sa istim učinkom od 12 ubačenih poena, a to su bili Ayon, Maciulis i Taylor, dok je u redovima Zvezde najefikasniji bio Simonović sa 13 koševa.

Drugi susret, bio je onaj u Grčkoj gdje su snage odmjerili domaći Olympiacos i Darussafaka. Crveno-bijeli su slavili rezultatom 81:73, a najbolju statistiku kod domaćina je imao Birch sa 13 poena, dok je to kod turskog tima bio Wanamaker sa 23.

Koplja u trećem meču ukrstili su Efes i Bamberg. Njemački tim slavio je rezultatom 68:87, u redovima Efesa raspoložen je bio Osman sa 15 poena, dok je Nijemce do trijumfa predvodio Radošević sa 16 koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.