Žestoka kazna

Klub brutalno kaznio igrača koji je nagazio Witsela

Midhat Šljivak

Veznjak kineske ekipe Shanghai Shenua Qin Sheng dobio je brutalnu kaznu za crveni karton u susretu protiv Tianjin Quanjiana.

Reprezentativac Kine je na tom meču isključen zbog udaranja Belgijanaca Axela Witsela. Izvinio se navijačima i saigračima nakon meča, ali mu to nije pomoglo i on je brutalno kažnjen.

On je izbačen iz ekipe. Igraće u rezervama, a novčano je kažnje sa oko 40.000 eura.

Također, postoji mogućnost dodatne kazne ako se uvidi da njegovo ponašanje u ostatku sezone nije na pravom nivou, pa bi Sheng mogao dobiti i otkaz.

"Užasno ponašanje je narušilo ugled kluba i kineskog fudbala. Svi drugi će ispaštati zbog njega u nastavku sezone i to smo spriječili. Svaki naredni ispad će biti žestoko kažnjen", saopšteno je od kluba.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.