Polufinale na rasporedu naredni vikend

Poznati termini polufinala ABA lige

D. Rakanović

Regularni dio sezone ABA lige završen je sinoć. Poznati su parovi polufinala Jadranske lige, ali i termini prvih utakmica koje se igraju već naredni vikend u Zagrebu i Beogradu. 

Parovi polufinala play-offa su Crvena zvezda - Budućnost i Cedevita - Partizan. 

Polufinalnu seriju otvorit će Cedevita i Partizan u Zagrebu u subotu, 18. marta od 19 sati, dok će dan kasnije u Beogradu snage odmjeriti Crvena zvezda i Budućnost sa početkom od 19 sati.

Polufinalna serija se igra na dvije pobjede, dok će se finalisti za trofej i plasman u Euroligu boriti u tri pobjede. 

Partizan i Cedevita drugu utakmicu će igrati u subotu, 25. marta od 20 sati, dok će Budućnost dočekati u Podgorici Crvenu zvezdu u utorak, 28. marta od 18:30 sati. 

Ukoliko bude potrebno igrati majstoricu, majstorice će se igrati u Zagrebu (Cedevita - Partizan) 1. aprila, odnosno u Beogradu (Crvena zvezda - Budućnost) 4. aprila.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Trofej brani Crvena zvezda koja je prošle godine u finalu bila bolja od Cedevite. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.