Premijer liga Bosne i Hercegovine

SportSport.ba izabrao tim 21. kola Premijer lige

O. Lekić

Proteklog vikenda odigrani su susreti 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u derbiju kola Sarajevo je na Koševu nadigralo Široki Brijeg (2:0).

Mnogo uzbuđenja viđeno je na susretima 21. kola Premijer lige Bosnbe i Hercegovine nakon kojeg je su poznata imena ekipa koja će igrati u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, a SportSport.ba izabrao je idealni tim pomenutog kola.

Branislav Ružić

U Banjoj Luci su snage odmjerili domaća Krupa i Čelik, a nakon 90 minuta nije bilo golova. Domaći tim je imao više od igre, stvorio je nekoliko izglednih prilika, no golman gostiju Branislav Ružić bio je na visini zadatka i najzaslužniji je za osvojeni bod Zeničana koji će im mnogo značiti u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Vernes Islamagić

Čelik je uspio svojiti bod u Banjoj Luci, a pored golmana Ružića dobru partiju pružio je i Islamagić koji je dobro odgovorio na ukazano povjerenje trenera Nedima Jusufbegovića.

Daniel Graovac

Aktuelni prvak je stigao do veoma važne pobjede na gostovanju u Kaknju. Plemići su s minimalnih 1:0 savladali Mladost, a dobru partiju kod Zrinjskog pružio je nekadašnji bh. reprezentativac Daniel Graovac. Mladost nije pravila mnogo problema gostima iz Mostara čijom odbranom je komandovao Graovac.

Saša Novaković

U derbiju kola Sarajevo je savladalo Široki Brijeg. Slavili su izabranici Mehmeda Janjoša rezultatom 2:0, a dobru partiju u bordo dresu ponovo je pružio stoper Saša Novaković. Komadovao je odbranom Sarajeva, a svoju igru krunisao je i pogotkom. Novaković iz kola u kolo pokazuje da je veliko pojačanje za Sarajevo.

Irfan Jašarević

Krupa i Čelik su podijelili bodove u Banjoj Luci. U susretu u kojem je Krupa bila bolja nije bilo golova, a dobru partiju na lijevom boku pružio je mladi fudbaler Krupe Irfan Jašarević. U odbrani je bio neprelazan, a u napadu je zadavao mnogo problema gostima.

Oliver Petrak

Do veoma važne pobjede u borbi za titulu stigao je Zrinjski. Mostarski Plemići su u Kaknju sa minimalnih 1:0 savladali domaću Mladost, a najbolji pojedinac u gostujućoj ekipi bio je Oliver Petrak koji je svoju dobru igru krunisao pobjedničkim pogotkom.

Haris Duljević

Dderbi susret 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Širokog Brijega odigran na Koševu otišao je na stranu Sarajeva. U bordo dresu briljirao je Haris Duljević koji je, iako nije postigao pogodak, još jednom pokazao o kakvom se igraču radi. Duljević je bio nezaustavljiv za protivničke igrače, na sredini terena je dominirao i može se reći da je on igrač zbog kojeg se dolazi na tribine.

Zajko Zeba

Željezničar je teže od očekivanog slavio u Banjoj Luci protiv Metalleghea. Plavi su imali više od igre, no domaći su se dobro branili sve do 89. minute kada je pogodak postigao iskusni Zajko Zeba koji je i pored postignutog pogotka u nekoliko navrata pokazao o kakvom se fudbaleru radi.

Filip Stojanović

U jednom od derbija kola fudbaleri Radnika su u Bijeljini savladali Slobodu rezultatom 2:1. Izabranici Vlade Jagodića su imali prednost, no domaći su uspjeli preokrrenuti i to ponajviše zahvaljujući Filipu Stojanoviću koji je svoju dobru igru krunisao pogotkom za 1:1.

Asim Zec

Napadači u 21. kolu Premijer lige nisu bili raspoloženi. U šest odigranih susreta postignuto je samo sedam pogodaka, a jedan je postigao napadač Slobode Asim Zec. Mladi fudbaler doveo je Slobodu do prednosti, a osim pogotka imao je još jednu veliku priliku koji na žalost navijača Slobode nije iskoristio. Zec je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao pet pogodaka, a jedan je od rijetkih igrača u Premijer ligi koji je u četiri uzastopna susreta uspio zatresti protivničke mreže.

Marko Obradović

Napadač Radnika iz Bijeljine igra u životnoj formi. Obradović je i protiv Slobode pružio dobru partiju koju je krunisao pogotkom u 90. minuti zahvaljujući kojem je Radnik stigao do preokreta i velika tri boda.

Trener kola: Mehmed Janjoš

Mehemd Janjoš je bez ikakve dileme trener kola. Sarajevo je u derbiju nadigralo Široki Brijeg (2:0), stiglo je do osme uzastopne prvenstvene pobjede, a najveće zasluge za dobre igre bordo tima pripadaju Janjošu.

Trener kola: Mehmed Janjoš (Sarajevo)
Igrač kola: Saša Novaković (Sarajevo)
Igrač sezone:
10 bodova Saša Novaković (Sarajevo)
8 bodova Filip Stojanović (Radnik)
6 bodova Zajko Zeba (Željezničar)
4 boda Branislav Ružić (Čelik)
2  boda Oliver Petrak (Zrinjski)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.