SportSport.ba izabrao idealni tim 16. kola Premijer lige

SportSport.ba izabrao idealni tim 16. kola Premijer lige

Adnan Beganović

Kompletirano je 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba je izabrao najbolji tim istog.

Branislav Ružić (Čelik) - Čelik je u 16. kolu pretrpio poraz Širokom Brijegu. Domaćin je slavio s minimalnih 1:0, a Ružić je u nekoliko navrata svoj tim spasio ubjedljivijeg poraza pa se s pravom našao u timu kola.

Dušan Mijić (Krupa) - Mladi 23- godišnji fudbaler Krupe pružio je dobru partiju u ubjedljivoj pobjedi Krupe na gostovanju kod Olimpica (3:0). Mijić je u defanzivi svoj posao odradio besprijekorno, a i u napadu je zadavao probleme domaćoj ekipi.

Jadranko Bogičević (Željezničar) - Nakon remija sa Slobodom u prošlom kolu Željezničar je za vikend savladao Vitez (2:0). Iskusni stoper bio je na visini zadatka, domaći nisu mnogo prijetili, a Bogićević je bio dominantan u skoku.

Boris Pandža (Široki Brijeg) - Iskusni stoper u posljednje vrijeme pruža sve bolje partije. U duelu sa Čelikom držao je odbranu Širokobriježana i sasvim zasluženo se našao u timu kola.

Aleksandar Subić (Sloboda) - Sjajnu utakmicu u Tuzli su odigrali Sloboda i Zrinjski. Gosti iz Mostara su imali ogromnu prednost (3:0), no domaći su se uspjeli vratiti, a najzaslužniji za njihov povratak je Subić koji je uspio postići pogodak.

Nermin Crnkić (Sarajevo) - Bordo tim je nastavio sa dobrim partijama, a u 16. kolu Sarajevo je savladalo Mladost (4:3). Ponovo je jedan od najboljih igrača Sarajeva bio Nermin Crnkić koji je svoju dobru partiju krunisao sa dva pogotka.

Haris Duljević (Sarajevo) - Mehmed Janjoš je Duljeviću dao više slobode u igri i "grurnuo" ga je u sredinu što se pokazalo kao fantastičan potez. U duelu protiv Mladost Duljević je odigrao sjajno, a upisao je čak tri asistencije.

Zoran Milutinović (Krupa) - Krupa je bez većih problema u Sarajevu nadigrala Olimpic. Slavili su gosti 3:0, a jedan od najzaslužnijih za visoku pobjedu Krupe bio je veznjak Zoran Milutinović koji je svoju dobru igru krunisao pobjednikom.

Nemanja Bilbija (Zrinjski) - Iskusni ofanzivac Zrinjskog pružio je još jednu dobru partiju. Na Tušnju je bio najbolji igrač Zrinjskog, a dobru partiju krunisao je pogotkom, no na njegovu žalost Sloboda se uspjela vratiti.

Wagner (Široki Brijeg) - Što je stariji to bolje igra. Wagner je trenutno najbolji igrač Širokog Brijega, a svom timu pogotkom je donio pobjedu u duelu sa Čelikom.

Sulejman Krpić (Sloboda) - Ljepoticu prvenstva su u Tuzli odigrali Sloboda i Zrinjski. Plemići su imali prednost od tri gola, no Sloboda se uspjela vratiti, a izjednačujući pogodak  i to fenomenalan je postigao Krpić koji je još jednom pokazao svoju klasu.

Trener kola: Vlado Jagodić (Sloboda)

Igrač kola: Nermin Crnkić (Sarajevo)

10 bodova Nermin Crnkić (Sarajevo)

8 bodova Wagner (Široki Brijeg)

6 bodova Aleksandar Subić (Sloboda)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

4 boda Haris Duljević (Sarajevo)

2 boda Zoran Milutinović (Krupa)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi