SportSport.ba slavi deveti rođendan

Danas nam je divan dan, danas nam je rođendan!

SportSport.ba

Na današnji dan 2008. godine sa radom je počeo danas najposjećeniji sportski portal u Bosni i Hercegovini, SportSport.ba. 

S veoma oskudnom logistikom, naoružan samo ogromnom željom svojih uposlenika, SportSport.ba je u rekordno kratkom vremenskom periodu postao više nego relevantan sportski medij i najčitaniji sportski portal u regionu, te jedan od najčitanijih portala uopšte u Bosni i Hercegovini. 

Da smo na pravom putu, bilo je jasno već nakon par mjeseci kada nas je interes javnosti željne informacija o dešavanjima sa domaćih sportskih borilišta jednostavno preplavio i od prvog dana pa do danas konstatno je rastao geometrijskom progresijom. 

Sada, devet godina kasnije, ponosno kažemo da smo ispratili sve moguće sportske aktuelnosti i da smo u stopu pratili sve bh. sportiste. Nismo bili fokusirani samo na fudbalsku bh. reprezentaciju, već i na košarkašku, rukometnu, tenisku, odbojkašku i svaku drugu. Trudili smo se iz sezone u sezonu da vama, dragi čitatelji, priuštimo što bolje praćenje domaćih takmičenja.

Iza nas je devet godina mukotrpnog rada, prolazili smo kroz razne periode, ali svaki dan smo uživali zajedno s vama, pa i tugovali kada bi naši Zmajevi izgubili ili kada bi se dogodila neka ružna sportska vijest u našoj zemlji. Ono što posebno treba naglasiti je da i nakon devet godina spremamo nova iznenađenja i ovim putem možemo obećati da ćemo za svoju vjernu publiku uraditi sve što možemo, kako bi i dalje na jednom mjestu pratili sva sportska dešavanja i pronašli sve potrebne informacije. U stvari, kada bolje razmislimo, tek smo počeli.

"Devet godina? Ko bi rekao da je toliko prošlo. Vrijeme brzo prolazi, ali ostaju uspomene. SportSport.ba je uspio u svojoj misiji. Nešto što se činilo kao san prije devet godina, danas je stvarnost. Biti na čelu ove ekipe je privilegij, no u isto vrijeme i velika odgovornost. Uz mnogo napora i odricanja, pa mogu reći i problema kroz koje smo prolazili danas smo medij koji je cijenjen u BiH, ali i van granica naše države. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo svim novinarima koji su na bilo koji način bili dio ovog projekta, a prije svega čitaocima koji su prepoznali naš rad. Mogu kao urednik obećati da ćemo nastaviti istim žarom, te da ćemo se truditi da i u budućnosti opravdamo povjerenje naših čitaoca", ističe glavni i odgovorni urednik portala Adnan Beganović.

"Za sve nas koji smo na bilo koji način gradili ovaj medij, 18. mart je značajan datum i ovaj dan nam svakako puno znači. Kada smo u martu 2008. godine startali s projektom, bili smo puni entuzijazma, a ono što je meni osobno jako zanimljivo i fascinantno - devet godina kasnije smo još veći entuzijasti! Iz dana u dan smo imali samo jednu želju, a to je da svim Bosancima i Hercegovcima omogućimo pravovremeno informisanje o svim sportskim dešavanjima. Naravno da je bilo dana kada nije sve išlo po planu, ali nikada, ni u jednom trenutku, nismo ni pomišljali da odustanemo od naših ideja. Veliku zahvalnost dugujemo vjernim čitaocima, koji su imali razumijevanje i onda kada bismo griješili, zatim svim urednicima, novinarima, dopisnicima, fotografima, sponzorima... Nekako nas je sve tjeralo da budemo jači i bolji. Danas slavimo, ali i radimo. Subota je, puno je utakmica, ostavimo slavljeničku tortu po strani", kaže Edmir Škorić, zamjenik glavnog i odgovornog urednika. 

Rođendansko slavlje sasvim sigurno ne bi bilo moguće da SportSport.ba, kao svoj medij, nije prepoznao veliki broj zaljubljenika u sport i odlučio nam svojim volonterskim radom pomoći. Zato uz svaki rođendan moramo istaći i veliku zahvalnost svima koji su nam svojim radom pomogli da javimo sve relevantne informacije i na vrijeme obavijestimo čitatelje o svim dešavanjima.  Ipak, ne smijemo se zavarati. SportSport.ba još uvijek je u povoju, a da bi se napravio korak naprijed biće potrebno mnogo rada i upornosti.

SportSport.ba opstaće samo uz neprekidno poboljšanje usluga i neprekinutu podršku čitalaca. Mi i dalje ostajemo na istom kursu koji smo zauzeli prije tačno devet godina: 

Duplo više informacija! Duplo više sporta!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.