City se oprostio od Lige prvaka za ovu sezonu

Guardiola: Imam snage kao nikada u svojoj karijeri

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja oprostili su se od Lige prvaka za ovu sezonu nakon što ih je Monaco izbacio iz osmine finala ovog takmičenja.

Iako je City u prvom meču slavio sa 5:3 na Etihadu izabranici Pepa Guardiola poraženi su u Monacu sa 3:1 i tako su se oprostili od Lige prvaka za ovu sezonu. Ovo je bio prvi put da je klub kojeg vodi španski stručnjak ispao u osmini finala, ali očito da to nije previše pogodilo Guardiolu.

"Imam snage kao nikada u svojoj trenerskoj karijeri. Za mene je ovo veliki izazov. Ovo je prvi put u mojoj karijeri da imam taj osjećaj da ću tek sada vidjeti koliko kvalitete imam kao trener. Dan kasnije dobio sam poruku od vlasnika Al-Mubaraka. Šta mislite da mi je rekao? Pa naravno da mu je želja da osvojimo Ligu prvaka. Nije bio na utakmici u srijedu, ali je uvijek negdje u blizini", rekao je Guardiola, te dodao:

"Nekoliko puta u karijeri sam osjetio to, s Juanom Laportom u Barci i sada s Al-Mubarakom. Rijetko su tu s nama, ali su uvijek blizu svih nas i znaju šta se dešava. Znam da imam njegovu podršku i svjesni smo da se niša ne može ostvariti preko noći".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.