Zagrebačka ekipa upisala novu pobjedu

Cedevita razbila Jolly Šibenik, odlična partija Muse

Endin Čaušević

Košarkaši Cedevite večeras su na domaćem parketu savladali Jolly Šibeni s ubjedljivih 82:66 u okviru 21. kola A1 hrvatske lige.

Cedevita je od prve minute utakmice imala prednost koju nije ispuštala do kraja i već nakon prve četvrtine bilo je jasno da će domaći košarkaši upisati 16. pobjedu u ovoj sezoni. Domaći su prvu dionicu dobili sa 28:15, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 47:28 za Cedevitu.

U nastavku utakmice Cedevita je uspjela da čuva visoku prednost, te nije dozvolila gostima da se rezultatski približe. Jolly Šibenik je nešto bolje igrao u posljednjoj dionici, ali to nije bilo dovoljno gostima da zaprijete ozbiljnije Cedeviti. Zagrebačka ekipa na kraju je slavila rezultatom

Najefikasniji u domaćoj ekipi večeras je bio Boatright koji je ubacio 16 poena. Bh. reprezentativac Džanan Musa večeras je odigrao dosta dobar meč, te je upisao 14 poena, dvije asistencije i jedan skok.

U ekipi Šibenika istakao se Ivan Novačić koji je postigao 15 poena, dok je Josip Bilinovac upisao 13 poena.

A1 liga, 21. kolo:

Cedevita - Jolly Šibenik 82:66

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.