Harden postigao 39 poena

Golden State bolji od Oklahome, Harden pobijedio Denver

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa su na domaćem terenu ubjedljivo savladali Oklahoma City Thunderse rezultatom 111:95.

Nakon što je Golden State prvu četvrtinu zavšio sa tri poena prednosti (25:22), u drugom periodu igre se Ratnici odvajaju na 20 poena razlike. Prednost Golden State je rasla i tokom treće četvrtine, a Oklahoma je uspjela u posljednjem periodu igre da ublaži poraz.

Stephen Curry i Klay Thompson kombinovano su ubacila 57 poena, obojica su postigla po sedam trojki. 

Thompson je postigao 34 poena, dok je Curry dodao 23. Dvocifren je bio i JaVale McGee sa 10 poena. 

U sastavu Oklahome istakao se Victor Oladipo sa 17 poena. Russell Westbrook i Enes Kanter su dodali po 15 poena, a Kanter je imao i deset skokova.

Westbrooka večeras nije služio šut ubacio je samo četiri lopte iz 16 pokušaja iz igre. 

Houston Rocketsi su u uzbudljivoj utakmici savladali Denver 125:124.

Čovjek odluke bio je James Harden koji je nakon promašaja Nelsona pri rezultatu 124:123 za Denver istrčao kontru i poentirao za vodstvo Raketa na dvije sekunde do kraja utakmice. 

Denver je imao priliku da pobijedi, ali je opet Harden presjekao dodavanje iz auta Jokića za Plumleeja. 

U ekipi Houstona Harden je postigao 39 poena, uz 11 asistencija i sedam skokova. Eric Gordon je dodao 18, dok su Trevor Ariza i Patrick Beverley postigli po 14 poena. 

Kod Denvera su se istakli Garry Harris sa 28 poena, Will Barton je dodao 24, a Nikola Jokić je bio nadomak triple-doublea, postigao je 22 poena, uz 13 skokova i osam asistencija. 

Dvocifreni su bili i Juan Hernangomez sa 15 i Jamal Murray sa 13 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.