Houstonu nedovoljan triple-double Hardena

Pelicansi iznenadili

Houstonu nedovoljan triple-double Hardena

U noći sa petka na subotu u NBA ligi odigrano je osam mečeva.

Ekipa New Orleansa sinoć nije mogla računati na svog ponajboljeg igrača DeMarcusa Cousinsa, ali je i pored velikog hendikepa slavila domaću pobjedu protiv favorizovanog Houstona (128:112).

Gostima nije pomoglo ni fantastično izdanje Jamesa Hardena, koji je zabilježio novi triple-double. Popularni Brada upisao je 41 poen, 14 skokova i 11 asistencija.

Pelicanse je do trijumfa predvodio Solomon Hill sa 30 koševa, sedam asistencija, šest skokova i dvije ukradene lopte. Odličan je bio i Anthony Davis sa 24 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Washington je kod kuće pobijedio Chicago rezultatom 112:107.

Bradley Beal je za domaćina ubacio 24 poena, dok je John Wall postigao 14 koševa i podijelio rekordnih 20 asistencija. Kod Bullsa se izdvojio Jimmy Butler sa 28 poena i po pet skokova i asistencija.

Ekipa Miamija upisala je sedmu vezanu pobjedu na domaćem terenu, a posljednja žrtva Heata bila je Minnesota (123:105).

U pobjedničkom timu istakli su se Tyler Johnson i Hassan Whiteside sa po 23 pogotka, s tim što je centar domaćih imao i 14 skokova. Goran Dragić zabilježio je 19 poena i 10 proigravanja.

Karl-Anthony Towns za goste je ubacio 31 poen i tome dodao 11 skokova, a pratio ga je Andrew Wiggins sa 26 koševa.

Ostali rezultati:

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 116:74

Brooklyn Nets - Boston Celtics 95:98

Detroit Pistons - Toronto Raptors 75:87

Phoenix Suns - Orlando Magic 103:109

LA Lakers - Milwaukee Bucks 103:107

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi