Trener Kaknja jasan

Pandža: Bosna Royal je veliki favorit

D. Rakanović

Košarkaši Kaknja u okviru drugog kola Lige za prvaka gostuju u Sarajevu ekipi Bosne Royal Jelly, a trener Josip Pandža smatra da su domaćini veliki favoriti u ovoj utakmici. 

U prvom kolu Bosna je napravila iznenađenje savladavši šampiona države Igokeu, dok je Kakanj na domaćem parketu poražen od Zrinjskog. 

"Poraz od Zrinjskog je sigurno neplaniran ali realan. Ekipa Zrinjskog je bila taj dan bolja i ja im od srca čestitam. Mi smo uspjeli vratiti se iz minusa od 17 poena. Došli smo čak i do vodstva ali snage za potpuni preokret nismo imali", rekao je za SportSport.ba Pandža.

On je rekao da im je samopouzdanje poljuljano, ali da postoji vjera da se mogu vratiti, igrati sa svima i pokazati svoj kvalitet. 

"Još je veliki broj utakmica pred nama i ne pravimo tragediju nakon poraza. Puno veći problem je nedostatak igrača zbog povreda i bolesti, upitan je nastup Dedića i Đelme dok imamo još par igrača koji su se tek vratili ili će igrati utakmicu bez treninga", rekao je Pandža.

On je ulogu favorita u sutrašnjoj utakmici prepustio ekipi Bosne. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Bosna trenutno ima kvalitetniji i širi roster od našega, pobjeda protiv Igokee pokazuje u kakvoj su formi i sigurno da su veliki favoriti u srijedu. Nas su dobili već tri puta ove godine i to nije slučajno međutim, idemo u Sarajevo boriti se maksimalno, odigrati na granici svojih mogućnosti i tražiti svoju šansu za pobjedu", rekao je Pandža.

Duel između Bosne Royal Jelly i Kaknja na rasporedu je u srijedu sa početkom od 18 sati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.