Neretljak trener, Ziljkić igrač kola

SportSport.ba izabrao idealni tim 22. kola Premijer lige

O. Lekić

U vikendu iza nas odigrane su utakmice 22. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba je izabrao najbolji tim istog. 

U nastavku pogledajte za koje smo se igrače odlučili. Također, izabrani su igrač i trener kola. 

Nevres Fejzić (Metalleghe)

Golman ekipe iz Jajca u Mostaru je branio fenomenalno. Njegova ekipa savladala je Zrinjski u Mostaru, a svakako da je najzaslužniji za pobjedu Metalleghea bio Fejzić. Golman Metalleghea je, između ostalog, odbranio penal Saši Kajkutu, a treba napomenuti da je kolo prije odbranio penal i napadaču Željezničara Ivanu Lendriću.

Darko Todorović (Sloboda)

Fudbaleri Slobode su na Tušnju u svim elementima igra nadigrali Sarajevo, te su na kraju zasluženo slavili rezultatom 3:0. Sjajnu partiju u pobjedničkoj ekipi pružio je desni bočni Darko Todorović koji je u dobrani bio neprelazan, a i u napadu je pravio probleme Bordo timu.

Jovo Kojić (Olimpic)

Vukovi s Otoke gostovali su u Širokom gdje su osvojili bod. Susret je završio bez golova, a dobru partiju u odbrani sarajevske ekipe odigrao je stoper Jovo Kojić.

Aleksandar Vukotić (Krupa)

Nakon remija bez golova u duelu 21. kola sa Čelikom, Krupa je i za vikend remizirala. U Vitezu su izabranici Slobodana Starčevića odigrali bez golova sa domaćom ekipom, a ponovo je dobru partiju za ekipu iz Banja Luke pružio stoper Aleksandar Vukotić.

Dino Deak (Metalleghe)

Najprijatnije iznenađenje 22. kola, pa možda i prvog dijela Premijer lige, priredili su fudbaleri Metalleghea koji su u Mostaru rezultatom 2:0 pobijedili Zrinjski. Odbrana ekipe iz Jajca bila je na visokom nivou, a 26-godišnji Deak pružio je najbolju partiju od svog dolaska u Metalleghe.

Dejan Maksimović (Mladost)

U 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Mladost je osvojila bod na gostovanju u Zenici. Nakon devedeset minuta rezultat je glasio 2:2, a najbolji pojedinac u dresu gostujuće ekipe bio je Dejan Maksimović koji je svoju dobru igru krunisao pogotkom.

Emir Zeba (Metalleghe)

Do velika tri boda ekipa iz Jajca je stigla na gostovanju u Mostaru. Metalleghe je rezultatom 2:0 savladalo Zrinjski, a Emir Zeba je pružio sjajnu partiju, te je postigao pogodak za vodstvo 1:0.

Zajko Zeba (Željezničar)

Željezničar je na Grbavici nadigrao Radnik. Slavili su Plavi 2:0, a iako nije asistirao niti se upisao u listu strijelaca Zeba je bio motor Željine ekipe. Kreirao je napade Plavih, a i odbrambene zadatke je obavio na visokom nivou.

Almedin Ziljkić (Sloboda)

Mladi veznjak predvodio je Slobodu u ubjedljivoj pobjedi nad Sarajevom. Sloboda je slavila 3:0, a svoju dobru igru Ziljkić je krunio prelijepim pogotkom kojim je zapečetio sudbinu Sarajeva.

Asim Zec (Sloboda)

Mladi napadač crveno-crnih igra u sjajnoj formi. Povjerenje koje je dobio od Vlade Jagodića koristi fenomenalno, a i u četvrtoj utakmici drugog dijela sezone uspio se upisati u listu strijelaca. Zec je pogodio sa 11 metara  i načeo je izabranike Mehmeda Janjoša.

Ivan Lendrić (Željezničar)

Plavi s Grbavice su nastavili sa dobrim igrama. Na Grbavici su nadigrali Radnik (2:0) golovima Zakarića i Lendrića. Iako napadač Plavih u polju nije pružio igru za pamćenje, postigao je pogodak što se kod napadača u krajnjem slučaju najviše cijeni pa je uvršten u idealni tim kola.

Trener kola: Mato Neretljak

Epitet trenera proteklog kola ponio je Mato Neretljak, čiji tim je iznenađujuće slavio u Mostaru protiv Zrinjskog, dok je za igrača kola proglašen Almedin Ziljkić. 

Tim sezone:

Almedin Ziljkić (Sloboda) 10 bodova

Nevres Fejzić (Metalleghe) 8 bodova

Zajko Zeba (Željezničar) 6 bodova

Dejan Maksimović (Mladost) 4 boda

Emir Zeba (Metalleghe) 2 boda

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.