Premijer liga

Karačić: Trijumf koji donosi olakšanje

Adnan Beganović

Pobjedom od 2:0 nad ekipom tuzlanske Slobode fudbaleri Širokog izašli su iz rezultatske krize te su na najbolji mogući način dočekali pauzu koja slijedi zbog reprezentativnih obaveza.

Momčad Širokog u duelu sa Slobodom s klupe je predvodio mladi stručnjak Toni Karačić, koji je dan poslije sigurnog trijumfa za naš portal rekao:

„Sasvim zasluženo smo došli do trijumfa u kojeg ja niti najmanje nisam sumnjao. Odigrali smo dobro svih 90 minuta i osim rezultata raduje me doista dobra igra. Igrači su imali imperativ pobjede i to me je jedino plašilo, ali ovaj put su znali odgovoriti pritisku. U svim elementima igre nadigrali smo Slobodu i naš trijumf od 2:0 je sasvim zaslužen. Želim naglasiti da je za ovu pobjedu zaslužan i naš bivši trener Ivica Barbarić jer se pokazalo da je ekipa jako dobro spremna i uigrana te da su porazi i nešto lošiji rezultati za vrijeme njegovog mandata samo plod nesretnih okolnosti“.

Podsjetimo, večeras je zakazana sjednica Upravnog odbora Širokog i na njoj bi se trebalo odlučiti ko će voditi ekipu u nastavku sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.