Predsjednik Reala hvalio Francuza

Perez: Benzema je za mene najbolji napadač na svijetu

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez volio bi da napadač Karim Benzema ostane u redovima ove ekipe još dugo godina.

U posljednje vrijeme se sve češće pominje priča oko novog ugovora za Karima Benzemu kojem važeći ugovor sa Realom ističe za nešto više od dvije godine, a Perez je jasno poručio šta misli o svom napadaču.

"Benzema? On je za mene najbolji napadač na svijetu. On igra veoma dobro i teško je naći fudbalera poput njega. U ovom trenutku želim da ostane s nama zauvijek. Ipak, sada neću govoriti o novom ugovoru. Ako je samo do mene, siguran sam da će onj ostati ovdje još dugo", rekao je Perez.

Benzema je ove sezone odigrao 22 meča u La Ligi i postigao je osam golova uz četiri asistencije. U svim takmičenjima je postigao ukupno 16 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.