Euroliga, 28. kolo

Barcelona srušila Zvezdu, Real savladao Olympiacos

D. Vejo

Košarkaši Real Madrida i Barcelone zabilježili su večeras trijumfe u 28. kolu Eurolige.

Katalonci su pokazali da su daleko od forme u kojoj su svojevremeno bili, ali uprkos tome uspjeli su da savladaju Crvenu zvezdu večeras na svom parketu rezultatom 67:54, po četvrtinama je bilo 17:18, 15:11, 20:14 i 15:11.

U prvom kvartalu viđena je dosta izjednačena borba na obje strane, više želje pokazali su gosti iz Beograda koji isti rješavaju u svoju korist. Nakon toga, domaćin je uzeo stvar u svoje ruke te dominirao parketom do kraja čime je zabilježio pobjedu. Put do Top osam, sada je dosta otežan crveno-bijelima.

Kod Zvezde su se s istim brojem koševa (8) večeras istakli Wolters, Jenkins i Mitrović dok je to u pobjedničkom sastavu bio Perperoglou sa 17 postignutih poena.

Real Madrid je u dosta uzbudljivom meču slavio u Grčkoj protiv Olympiacosa rezultatom 73:79 i tako nastavio borbu za prvo mjesto u Euroligi.

Najraspoloženiji u redovima Kraljeva bili su Randolph i Llull sa 21 postignutim poenom, dok je to kod Olympiacosa bio Milutinov sa 18.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.