Mostarci uvjerljivi na svom stadionu

Zrinjski nadigrao Olimpik, uspješan debi Sliškovića

Samir Mlaćo

Na svom stadionu nogometaši Zrinjskog danas su sa 4:1 u prijateljskom duelu savladali posljednjeplasirani tim Premijer lige Olimpik.

Plemići koje će u narednom periodu sa klupe predvoditi  Blaž Slišković ovaj susret je započeo u sastavu: Bandić, Barić, Jakovljević, Katanec, Lučić, Pehar, Tomić, Blaić, Bilbija, Todorović, Mešanović.

U prvom poluvremenu viđena je neizvjesna utakmica, a jedini pogodak je viđen u 43. minuti kada je Mrkaić zatresao mrežu Olimpika. Peko je u 55. minuti pogodio za 2:0, ali Sarajliju smanjuju preko Plakala petnaest minuta kasnije.

Do kraja susreta Zrinjski je postigao još dva pogotka, a strijelci su bili Petrak u 82. minuti, te Lučić u 85.

Zrinjski će u prvom kolu Lige za prvaka ugostiti Krupu, dok će Olimpik u goste Širokom Brijegu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski - FK Olimpic 4:1 (1:0)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.