Sjajan nastup banjalučkog plivača

Bjelajac oborio apsolutni rekord BiH

D. Vejo

Član Plivačkog kluba Olymp iz Banja Luke Nikola Bjelajac, imao je dosta uspjeha na sada već minulom takmičenju u Banjaluci, pod nazivom "Susret reprezentacija 2017".

U dosta jakoj konkurenciji, Bjelajac je stigao do apsolutnog rekorda Bosne i Hercegovine u disciplini 50 metara kraul u vremenu od 23,12 te je tako ispunio B normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo.

Banjalučki plivač je navedenu disciplinu plivao kao prolaz na štafeti gdje je bio prva izmjena, a prije njega rekord je držao Adi Mešetović također član Olympa (23,22).

Može se reći da je mladi Banjalučanin nastavio tamo gdje je stao, jer je u 2016. godini imao zapažene uspjehe kako u Dubaiju, tako i u Zrenjaninu gdje je praktično potopio konkurenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.