Boston bolji od Miamija

Indiana lagano protiv Phile, 30 poena Isaiaha Thomasa

D. Rakanović

Indiana Pacersi su na domaćem terenu lagano savladali Philadelphiju rezultatom 107:94. 

Gosti su bolje otvorili utakmicu, u jednom momentu imali i šest poena (7:13) prednosti, ali do kraja četvrtine Pacersi prave preokret i dolaze do devet poena prednosti (27:18). U drugom periodu igre uspijeva Philadelphija da smanji zaostatak na šest poena. Meč je prelomljen u trećem periodu kada Indiana odlazi na 19 poena razlike. Pokušala se Philadelphija vratiti i došli su početkom posljednjeg perioda do 11 poena zaostatka, ali Pacersi novom serijom odlaze na maksimalnih +25 i rješavaju pitanje pobjednika. Uspjeli su Sixersi da do kraja utakmice smanje zaostatak na pristojnih 13 poena. 

Pacerse je do pobjede predvodio Paul George sa 21 poenom, uz osam skokova i tri asistencije. Myles Turner je ostvario double-double učinak sa 17 poena i 16 skokova, a Jeff Teague je dodao 16 poena. 

U Philadelphiji se istakao Sergio Rodriguez sa 16 poena, dok je Shawn Long imao double-double učinak sa 15 poena i deset skokova. 

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je na parketu proveo 28 minuta a za double-double učinak falio mu je samo jedan poen, jer je postigao devet poena uz deset skokova.

Boston Celticsi su na domaćem parketu u uzbudljivoj utakmici savladali Miami Heat rezutatom 112:108. 

Prvo poluvrijeme je prošlo u izjednačenoj borbi, a Celticsi u trećem periodu igre prave osjetniju prednost i odlaze na dvocifrenu razliku (85:75). Ipak se košarkaši Miamija u posljednjem periodu u potpunosti vraćaju u utakmicu, a čak su i preuzeli vodstvo na četiri minuta prije kraja 101:99. Međutim, Boston na krilima Thomasa i Crowdera sprečava potpuni preokret Miamija. 

Boston je do pobjede predvodio Isaiah Thomas sa 30 poena, a pratio ga je Jae Crowder sa 25 poena. 

U ekipi Miamija Tyler Johnson postigao je 24 poena, James Johnson je dodao 20 poena a Hassan Whiteside je ubacio 19 poena uz 15 skokova. 

Slovenac Goran Dragič je postigao 13 poena uz jedan skok, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.