Orlando pobijedio Philadelphiju, Boston bolji od Wizardsa

NBA liga

Orlando pobijedio Philadelphiju, Boston bolji od Wizardsa

D. Rakanović

Orlando Magic je na domaćem parketu savladao Philadelphiju sa 112:109 nakon produžetka.

Orlando je uspio da napravi veliki preokret, s obzirom da su na poluvremenu imali deficit od 15 poena.

Tokom posljednje četvrtine Orlando je serijom 25:9 izjednačio na 92:92, a mogao je do pobjede i prije produžetka, ali je Vučević izgubio loptu, tačnije od noge se odbila i završila u autu. Imala je Phila pet sekundi da riješe utakmicu ali nisu uspjeli. U dodatnih pet minuta Orlando je sve vrijeme i slavio pobjedu. 

Kod Magica najbolji je bio Crnogorac Nikola Vučević sa 26 poena i 13 skokova. Evan Furnier je dodao 19 poena, Aaron Gordon 17, a Terrence Ross 15.

U Philadelphiji su se istakli Robert Covington i Richaun Holmes sa po 24 postignuta poena. Covington je dodao i 13 skokova, dok je Holmes imao 14. Dvocifreni su bili i Nik Stauckas sa 20 i T.J. McConnes sa 16 poena.

Hrvat Dario Šarić je za 25 minuta na parketu postigao 18 poena, uz pet skokova.

U borbi za drugo mjesto u Istočnoj konferenciji, Boston je savladao Washington rezultatom 110:102. 

Imali su Wizardsi prednost u prvom periodu igre (19:12), ali su Celticsi u ostatku utakmice dominirali i prelomili utakmicu u trećoj četvrtini kada su imali velikih 20 poena razlike. 

U Celticsima Isaiah Thomas je ubacio 25 poena, Avery Bradley je dodao 20, a Al Horford i Jae Crowder po 16 poena. 

U poraženoj ekipi istakao se Bradley Beal sa 19 poena. John Wall je dodao 16, a Markieff Morris 14 poena. Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je za 28 minuta na parketu postigao 14 poena, uz šest skokova i dvije asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti