Tvrde španski mediji

Zidane dao zeleno svjetlo za odlazak Rodrigueza

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez napustit će Santiago Bernabeu na kraju sezone, tvrde mediji u Španiji. 

Rodriguez uglavnom provodi vrijeme na klupi za rezerve i ne krije da je nezadovoljan statusom u Realu, a navodno je iz tog razloga trener madridskog kluba Zinedine Zidane zatražio od uprave kluba da ga proda.

Zinedine, kako se navodi, u svom timu ne želi imati nezadovoljne igrače i voljan se odreći njegovih usluga, a Francuz neće biti ni protiv opcije da Rodrigueza ponudi Chelseaju uz novac za Hazarda. 

Ove sezone 25-godišnji ofanzivac je ove sezone nastupio u 24 utakmice za Real Madrid i postigao je ukupno pet golova. Na Santiago Bernabeu je od 2014. godine kada je stigao za 80 miliona eura i Monaca.

Među klubovima s kojima se Rodriguez povezuje, pored Chelseaja, izdvajaju se PSG, Manchester United, Inter i Arsenal .

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.