Foto: EPA

Nastavljaju se špekulacije oko transfera mladog Francuza

Bakayoko u Manchester Unitedu pod jednim uslovom

Tiemoue Bakayoko, talentovani veznjak Monaca, o kojem se nakon sjajnih partija u ovom klubu sve više piše kao mogućem pojačanju nekog od evropskih velikana, ima bitan zahtjev kada je u pitanju izbor nove sredine.

Klub sa kojim se Bakayoko za sada najviše povezuje je Manchester United. Međutim, pojavile su se informacije da bi Francuz prešao u United samo ukoliko slavni engleski klub izbori nastup u Ligi prvaka.

Izvor blizak Bakayokou je za engleske medije rekao da "Tiemoue razmatra ponude nekoliko klubova iz Engleske, uključujići i Manchester United, ali još uvijek nema konkretnih poteza. United je veliki klub i Mourinho je veliki trener, a Bakayoko treba velikog trenera kako bi nastavio svoj razvoj. On želi igrati u Ligi prvaka, tako da će to uzimati u obzir odluči li napustiti Monaco."

Kako tvrdi Daily Mail, Bakayoko je oduvijek sanjao da igra za PSG, što znači da se u Unitedu uistinu moraju potruditi oko plasmana u Ligu prvaka žele li nekako pridobiti talentovanog Bakayokoa.

Mourinhova ekipa se trenunto nalazi na petom mjestu u Prmeier ligi sa 4 boda manje od četvrtoplasiranog Liverpoola, ali i dvije utakmice manje. Dakle, ukoliko pobijedi u dvije utakmice zaostatka, United će preskočiti Liverpool na poziciji koja osigurava učešće u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.