Neobičan uspjeh Starkea

Za Bayern je nastupio sedam puta, a osvojio je 12 trofeja

Nevjerovatno zvuči podatak da je jedan od najtrofejnijih aktuelnih članova Bayern Munchena čovjek koji je za bavarskog giganta nastupio na samo sedam utakmica.

Riječ je o iskusnom Tomu Starkeu, koji je od 2012. godine rezervni golman Bayern Munchena, gdje redovno grije klupu neprikosnovenom Manuelu Neueru.

Međutim, Starke je u tom periodu sa ovim klubom osvojio jednak broj trofeja kao i Neuer (12), iako ih je u svemu ostalom nemoguće staviti u istu rečenicu.

Starke je u Bayern stigao iz Hoffenheima 2012. godine a u pet godina je imao šest nastupa u prvenstvu i jedan u Kupu. U Bundesligi je primio tri gola i to sva tri u remiju sa Hoffenheimom (3:3), a u Kup utakmici protiv Dortmunda primio je čak četiri gola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim 12 osvojenih trofeja, Starkeov najveći uspjeh u Bayernu je odbranjen penal protiv Nurnberga i to je glavom.

Tom Starke (36) je u karijeri branio za Bayer Leverkusen, HSV, Paderborn, Duisburg, Hoffenheim i Bayern.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.