Blaž Slišković smatra

"Utakmice s Krupom, Radnikom i Slobodom će odrediti prvaka"

M. Maksimović

Da bi se podigrao moral i popravilo raspoloženje unutar tima pred važan meč protiv Željezničara koji će se igrati u srijedu, Zrinjski sutra treba pobjedu nad Krupom. 

Gosti su neugodan rival, a novi šef Zrinjskog Blaž Slišković vjeruje da će se pobijediti i najaviti na pravi način veliki derbi u drugom kolu Lige za prvaka.

“Pobjeda bi nam značila mnogo ponajviše s psihološkog aspekta jer bismo njome pred Željezničar dobili pravo samopouzdanje. Meč u srijedu će pokazati trenutno pravu snagu Zrinjskog. Posljednjih dana dosta smo radili na pripremi sutrašnje utakmice, a na igrače sam nastojao prenijeti nakanu da igramo otvoreno i lepršavo od početka do kraja, što je moja zamisao za sve predstojeće mečeve”, izjavio je Slišković.

Dileme oko sastava postoje i danas, a u glavi kako kaže ima osam sigurnih.

“Ostalo ćemo odrediti do početaka utakmice. Priznajem da je teško jer tu je 21 fudbaler koji zaslužuje mjesto u startnoj postavi, a ja se mogu opredijeliti za njih desetoricu. Imamo na svim pozicijama po dva kvalitetna rješenja, a u špicu i tri jer je Mrkajić nedavno potvrdio da je kvalitetan. Bit će i ovog puta sigurno nezadovoljnih ili manje zadovoljnih, ali to su stvari koje prate dobar kolektiv. Moja želja je da na svim igračima vidim sreću u slučaju pobjede”, kaže Slišković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekivano je među glavne konkurente u borbi za naslov prvaka označio Željezničar i Sarajevo.

“Želju ide, iako ne igraju lepršavo i efikasno. Imaju dobar voljni momenat koji donosi rezultat, dok Sarajevo varira, odigra loše protiv Viteza, pa onda nadigra Široki Brijeg. Prvaka neće odlučiti međusobni dueli sa Sarajevom i Željezničarom, već susreti s Krupom, Radnikom i Slobodom”, mišljenje je Sliškovića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.