Težak poraz Krupe u Mostaru

Start iz snova za Baku: Zrinjski razbio Krupu!

Midhat Šljivak

Debi Blaža Sliškovića na klupi Zrinjskog krenuo je dosta dobro. Plemići su u 1. kolu Lige za prvaka Pod Bijelim brijegom dočekali Krupu i na kraju su slavilu uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Pobjednik ovog meča bio je poznat već nakon 20-ak minuta igre, jer je domaći tim potpuno pregazio goste.

Poveli su Plemići u sedmoj minuti. Sjajan gol postiže Jasmin Mešanović za prednost od 1:0.

Nastavio je potom domaći tim da prijeti golu Krupe, a u 17. minuti je stigao i drugi gol. Sjajnu akciju i centaršut Filipovića u mrežu šalje Nemanja Bilbija za prednost od 2:0.

Bilbija je zaslužan i za treći gol Zrinjskog. U 23. minuti odlično ubacuje za Ognjena Todorovića, koji glavom matira Ilića za velikih 3:0.

Potom se igra malo umirila. Pokušaja je bilo na obje strane, ali do kraja prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja.

Nastavak nije ponudio velika uzbuđenja, ali je u 72. minuti Zrinjski došao i do četvrtog gola. Šut Petraka donosi lošu reakciju golmana Ilića, koji glavom postiže autogol za visokih 4:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je Zrinjski tako prekinuo seriju loših rezultata i ovo je zaista sjajan početak za Blaža Sliškovića na klupi Plemića.

Premijer liga BiH, Liga za prvaka, 1. kolo:

Zrinjski - Krupa 4:0 (Mešanović 7', Bilbija 17', Todorović 23', Ilić 72'ag)

Zrinjski: Pirić, Tomić, Barić, Lučić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Filipović, Bilbija.

Krupa: Ilić, Maksimović, Redžić, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Halilović, Aleksić, Milanović.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:










Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.