Druga liga FBiH, grupa Jug

Igman nezaustavljiv, Klis zabio osam golova

Midhat Šljivak

Igman iz Konjica nastavio je sa odličnim rezultatima u Drugoj ligi Federacije grupa Jug.

Ovaj tim je u 19. kolu savladao na svom terenu ekipu Cima s 2:1 i tako su ostali sedam bodova ispred Posušja koji im je najveći rival u borbi za Prvu ligu.

Domaći su došli do vodstva već u trećoj minuti golom Pajića, da bi gosti u 44. minuti golom Vlahić-Puljića došli do izjednačenja.

Ipak, u 82. minuti golom Kašića s penala domaći tim stiže do tri boda i nova pobjede koja ih ostavlja sedam bodova ispred Posušja.

Ovaj tim je identičnim rezultatom na svom terenu pobijedio Troglav s 2:1, dok je najuvjerljivija u ovom kolu bila ekipa Klisa. Oni su na svom terenu pobijedili Kupres sa 8:0, a četiri gola postigao je Adi Zahirović. Po dva su dodali Ćosić i Šimunović.

Druga liga Jug, 19. kolo:

Tomislav - Brotnjo 2:1

Turbina - Sloga 1:0

Branitelj - Sloga Ljubuški 2:0

Rama - Grude 4:1

Igman - Cim 2:1

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Klis - Kupres 8:0

Posušje - Troglav 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.