Foto: EPA

Zbog vrijeđanja sudije

Pinilla dobio žestoku suspenziju

Endin Čaušević

Fudbaleri Genove doživjeli su blamažu na domaćem terenu u meču 30. kola Serije A protiv Atalante.

Atalanta je najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem dijelu Serije A, a igrači ove ekipe to su potvrdili i u prethodnom kolu kada su gostovali u Genovi. Ekipa Atalante je slavila sa ubjedljivih 5:0, te je nastavila svoju odličnu seriju.

Utakmicu ove dvije ekipe obilježio je napadač Genove, Mauricio Pinilla. Čileanac je šansu dobio u drugom dijelu, ali je ubrzo morao na hlađenje jer je dobio crveni karton.

Pinilla je dobio žuti nakon prekršaja nad golmanom Atalante Berishom, a onda je verbalno napao glavnog sudiju Claudia Gavilluccija. Osim uvreda čileanski napadač je imao uvredljivu gestikulaciju rukom nakon čega je dobio crveni karton.

Fudbalski savez Italije odmah nakon utakmice je pokrenuo istragu protiv Pinille, a danas je Disciplinska komisija objavila svoju odluku. Naime, Pinilla je žestoko kažnjen sa pet utakmica suspenzije, no mora se priznati da je to zaista zaslužio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.