Italija u šoku nakon novog slučaja namještanja utakmica

Izzo pod istragom

Italija u šoku nakon novog slučaja namještanja utakmica

Endin Čaušević
Teme:

Nakon nekoliko godina pauze čini se da je italijanski fudbal ponovo potresao skandal oko namještanja utakmica.

Odbrambeni fudbaler Genove, Armando Izzo, nalazi se u centru skandala koji ovih dana potresa italijanski fudbal. Naime, mediji na Apeninima objavili su da je ovaj italijanski fudbaler namještao utakmice, te da je sarađivao s mafijom.

Izzo je prošle godine imao sezonu iz snova jer je konačno zaigrao u dresu reprezentacije Italije, ali bi sada sve moglo pasti u vodu ukoliko se ispostavi da je namještao utakmice. Football Italia prenosi da Izza očekuje žestoka kazna on čak šest godina neigranja.

Ovaj 25-godišnji igrač Genove još uvijek se nalazi pod istragom, a sumnja se da je namještao utakmice dok je nosio dres Avelina. Također, Izzo se povezuje sa jednom zloglasnih italijanskih mafija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon "sumnjive" sezone u Avelinu na ljeto 2014. godine Izzo je potpisao za Genovu gdje je odigrao nekoliko odličnih utakmica. Njegov transfer u ovaj klub koštao je 200.000 eura, a njegova vrijednost danas je oko sedam miliona eura. No, ako se ispostavi da je namještao utakmice njegova karijera će najvjerovatnije biti završena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti