Nevjerovatan rezultat mlade atletičarke

Ženski Usain Bolt hara Jamajkom

Nevjerovatna sportska priča stiže nam ovih dana sa Jamajke.

Naime, ta zemlja je izgleda dobila ženskog Usaina Bolta u tijelu Brianne Lyston koja je ostvarila nevjerovatan rezultat na šampionatu za dječake i djevojčice.

Ona je 200 metara pretrčala za 23,27 sekundi što je za samo 2,38 sekundi sporije od seniorskog rekorda kojeg drži Amerikanka Florence Griffith Joyner još iz 1988. godine sa Olimpijade u Seulu.

Također, ona je pobijedila i u trci na 100 metara i to sa vremenom 11,86 sekundi što je za 1,37 sekundi sporije od seniorskog svjetskog rekorda.

Poređenja radi, Usain Bolt je na istom takmičenju osvojio svoju prvu medalju, a tada je imao dvije godine više nego Lyston danas.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.