Bolt: Nije mi svejedno, medalju sam već vratio

Nakon što mu je oduzeta jedna zlatana medalja

Bolt: Nije mi svejedno, medalju sam već vratio

Midhat Šljivak

Najbolji sprinter današnjice Usain Bolt prinuđen je vratiti zlatnu medalju koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Pekingu u štafeti 4x100 metara.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odluku o oduzimanju medalje štafeti Jamajke donio je zbog pozitivnog doping testa kojeg je imao Nesta Carter, a to je najviše koštalo Usaina Bolta.

Najbrži čovjek svih vremena je ostao bez jedne od devet zlatnih medalja s Olimpijade, a Bolt je već predao osvojenu medalju.

"Nisam sretan zbog toga, ali sam već vratio medalju. Teško mi je zbog svega, ali to mi neće pokvariti planove za ovu situaciju. Imam još mnogo toga za pokazati. Još uvijek sam prvi i uradio sam ono što niko nije ranije uradio, osvojio sam po tri zlata na 100 i 200 metara", rekao je Bolt.

Pored Bolta, bez medalje su ostali i njegove timske kolege Michael Frater i Asafa Powell, kao naravno i Nesta Carter zbog čijeg su dopinga izgubili najveće moguće priznanje u sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi