Miami bolji od Hornetsa

Dragić predvodio Heat do pobjede

D. Rakanović

Košarkaši Miami Heata na krilima Slovenca Gorana Dragića porazili su na gostovanju Charlotte Hornetse sa 112:99. 

Utakmica je prelomljena u trećem periodu igre koju je Miami dobio sa 34:22 i stekao dvocifrenu prednost koju nije ispuštao do kraja utakmice.

Ovo je bio važan trijumf Heata u borbi za doigravanje na Istoku, trenutno su na osmoj poziciji sa omjerom 38-40, a isti omjer ima i devetoplasirana ekipa Indiane.  

Dragić je predvodio Miami do pobjede postigavši 33 poena, uz četiri asistencije. Pratio ga je James Johnson sa 26 poena, a Josh Richardson je dodao 19. Hassan Whiteside je imao double-double učinka sa 13 poena i 20 skokova.

Hornetse je predvodio Francuz Nicolas Batum sa 24 poena i sedam asistencija. Kemba Walker je ubacio 18, a Marvin Williams 15 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.