Indiana lagano protiv Phile, 30 poena Isaiaha Thomasa

Boston bolji od Miamija

Indiana lagano protiv Phile, 30 poena Isaiaha Thomasa

D. Rakanović

Indiana Pacersi su na domaćem terenu lagano savladali Philadelphiju rezultatom 107:94. 

Gosti su bolje otvorili utakmicu, u jednom momentu imali i šest poena (7:13) prednosti, ali do kraja četvrtine Pacersi prave preokret i dolaze do devet poena prednosti (27:18). U drugom periodu igre uspijeva Philadelphija da smanji zaostatak na šest poena. Meč je prelomljen u trećem periodu kada Indiana odlazi na 19 poena razlike. Pokušala se Philadelphija vratiti i došli su početkom posljednjeg perioda do 11 poena zaostatka, ali Pacersi novom serijom odlaze na maksimalnih +25 i rješavaju pitanje pobjednika. Uspjeli su Sixersi da do kraja utakmice smanje zaostatak na pristojnih 13 poena. 

Pacerse je do pobjede predvodio Paul George sa 21 poenom, uz osam skokova i tri asistencije. Myles Turner je ostvario double-double učinak sa 17 poena i 16 skokova, a Jeff Teague je dodao 16 poena. 

U Philadelphiji se istakao Sergio Rodriguez sa 16 poena, dok je Shawn Long imao double-double učinak sa 15 poena i deset skokova. 

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je na parketu proveo 28 minuta a za double-double učinak falio mu je samo jedan poen, jer je postigao devet poena uz deset skokova.

Boston Celticsi su na domaćem parketu u uzbudljivoj utakmici savladali Miami Heat rezutatom 112:108. 

Prvo poluvrijeme je prošlo u izjednačenoj borbi, a Celticsi u trećem periodu igre prave osjetniju prednost i odlaze na dvocifrenu razliku (85:75). Ipak se košarkaši Miamija u posljednjem periodu u potpunosti vraćaju u utakmicu, a čak su i preuzeli vodstvo na četiri minuta prije kraja 101:99. Međutim, Boston na krilima Thomasa i Crowdera sprečava potpuni preokret Miamija. 

Boston je do pobjede predvodio Isaiah Thomas sa 30 poena, a pratio ga je Jae Crowder sa 25 poena. 

U ekipi Miamija Tyler Johnson postigao je 24 poena, James Johnson je dodao 20 poena a Hassan Whiteside je ubacio 19 poena uz 15 skokova. 

Slovenac Goran Dragič je postigao 13 poena uz jedan skok, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi